U mlaku vodu dodajte kašiku šećera i kvasac. Ostavite 5–10 minuta da zapeni.
U veću posudu prosejte brašno, dodajte vanilin šećer i rendanu limunovu koricu. Sipajte nadošli kvasac i otopljeni puter. Zamesite mekano testo. Po potrebi dodajte još malo brašna da se testo ne lepi.
Umešeno testo ostavite da odmori minimalno pola sata.
U šerpi prokuvajte 150 g šećera sa 100 ml vode dok ne dobijete sirup. Umešajte mlevene orahe i cimet. Dodajte oceđene rendane jabuke i sve promešajte. Ostavite da se malo prohladi.
Kada testo naraste, podelite ga na dva dela. Svaki deo razvucite oklagijom na pravougaonik.
Na svaki pravougaonik rasporedite polovinu fila, ostavljajući rubove prazne. Uvijte u štrudlu.
Stavite štrudle u pleh obložen papirom za pečenje. Izbockajte ih viljuškom i premažite otopljenim posnim margarinom i pecite ih a 180°C (360°F) oko 35–40 minuta.
Ostavite da se prohlade pre sečenja. Po želji pospite šećerom u prahu.