Komadni kolači

Ruske kape

 

ruske kape

Sastojci:

 

Za koru:

 

 6 jaja

 150 gr. šećera

 50 ml. obranog mleka

 45 ml. ulja

 120 gr. brašna

 1 kašika kakaa

 1 prašak za pecivo

 

Za fil:

 

 500 ml. obranog mleka

 110 gr. šećera

 50 gr. brašna

 1 margarin

 100 gr. čokolade

20 gr. margarina

 kokos

 

 

Priprema:

 

 Umutiti penasto belanca.

 

 Dodati šećer, žumanca, brašno, mleko, ulje, kakao i prašak za pecivo pa izmešati.

 

 Razliti masu u pripremljenu tepsiju i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 25 minuta.

 

 Koru ohladiti i iseći okruglom modlom krugove od testa.

 

 Razmutiti brašno sa malo mleka.

 

 Ostatak mleka zagrejati, dodati šećer i brašno i skuvati puding.

 

 Margarin penasto umutiti i sjediniti sa ohlađenim pudingom.

 

 Premazati jednu stranu kruga filom, preklopiti drugim krugom i okolo premazati filom.

 

 Posuti sa strane kokosom i odozgo preliti rastopljenom čokoladom pomešanom sa maragarinom.

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.67 (15 Votes)

 

 

Komentari  

 
-2 #2 Jelena 23-04-2015 19:46
Exstra kolac :-) ;-) 8) :-| :-* :oops:
 
 
0 #1 andrea markovic 30-07-2014 13:55
:D :lol: :-) :-) :-) :-) :-)
sigurnoo
 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

sitni domaći kolači

Facebook:

Twitter: