Limun

Limun


Da li ste znali da pored vitamina C, limun sadrži još bitnih vitamina kao i minerala. Limun je jedno najpoznatijih citrusnih voća. Svima nama je dobro poznata limunada i koliko je ona zdrava i dobra za naše zdravlje. Neki je piju zasladjenu a neki ne, ali njene prednosti su svakako neosporne.

Zato hajde da se upoznamo sa prednostima limuna za naše zdravlje i da saznamo zašto je on najbolji.

Limun je sjajan izvor vitamina C. Ono što većina nas već zna je to da je vitamin C zaista sjajan antioksidans i da pomoću njega možemo u znatnoj meri da ojačamo naš imunitet i sprečimo da naš organizam napadne bilo koji virus ili neka bolest. Na taj način je naš organizam otporniji na sve iz spoljašnje sredine.

Limun

Odličan je za početak dana uz doručak. Ono što veliki broj stručnjaka preporučuje to je da je idealno da dan započnete sa čašom vode u koje ćete iscediti limun. Na ovaj način ćete učiniti mnogo dobrog za svoj organizam a ujedno ćete ga i dobro hidrirati i pripremiti za predstojeće izazove tokom ostatka dana.

Pored vitamina C, sadrži još bitnih vitamina kao i minerala. Za normalno funkcionisanje našeg tela jako je bitan unos vitamina i minerala. U limunu ih zaista ima dosta, od vitamin A, preko vitamina B komplexa pa do raznih minerala poput magnezijuma, mangama i kalcijuma.

Savršen je izbor posle treninga. Limun posle treninga će vas hidrirati, dati vam novu snagu i napuniti energijom.

Koristi se u mnogim dijetama jer pomaže proces mršavljenja. Na primer u un dijeti je jako dobar izbor tokom voćnog dana.

Ovo su samo neke najbitnije prednosti limuna za naše zdravlje. Nema razloga da čekate više, svratite u prvu prodavnicu i učinite nešto dobro za svoje zdravlje i imunitet!

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Facebook:

Twitter: