Torte

Pepa prase torta sa jagodama


Sastojci:Pepa prase torta sa jagodama

Za koru

8 belanaca

400 gr. šećera

1 kašika sirćeta

Za fil

8 žumanaca

200 gr. šećera u prahu

250 gr. margarina

300 gr. mlevenog keksa

1 dl. mleka

350 gr. jagoda

Za dekoraciju

5 dl. slatke pavlake

1 kašika šećera u prahu

300 gr. šlaga




Priprema:

Umutiti belanca sa šećerom, zatim dodati 1 kašiku sirćeta i mutiti dok sam ne bude čvrst.

Smesu uliti u već podmazan pleh i sušiti na 150 stepeni oko 40 minuta.

Ostaviti da se ohladi.


Fil:

Za to vreme umutiti žumanca sa šećerom u prahu, skuvati ih na pari i mešati dok se ne zgusne.

Ostaviti da se ohladi pa sjediniti sa margarinom. Na kraju umešati mleveni keks i dobro izmešati.


Finalni postupak:

Jagode oprati i tanko iseckati.

Gotovu koru preseći na 2 dela pa 1 deo staviti na stranu. Premazati polovinom fila i poređati jagode. Naneti drugu polovinu fila i preklopiti drugom polovinom kore.

Ostaviti u frižideru da prenoći i sutradan umutiti pavlaku sa 1 kašikom šećera u prahu. Ukrasiti šlagom po želji. Priprema se oko 220 minuta.



Zahvaljujemo se Jokić Aleksandri iz Sremske Mitrovice koja nam je poslala ovaj recept!


1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (1 Vote)

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

sitni domaći kolači

Facebook:

Twitter: