Torta sa pudingom i jagodama


Sastojci: Torta sa pudingom i jagodama


Za biskvit:

100 gr. brašna

100 gr. maslaca

100 gr. šećera

1 prašak za pecivo

3 kašike hladne vode


Za fil:

3 pudinga od vanile

1 l mleka

5 kašika šećera

3 kisele pavlake u čašici




Priprema:


Umešati sve sastojke da se dobije masa koja se ne lepi za ruke.


Biskvit natapkati u kalup koji smo namastili i posuli brašnom.


Za fil skuvati puding i šećer u mleku. Ohladiti i dodati pavlaku.


Sve ovo ohlađeno posuti na biskvit i tek onda peći 40 min. na 180 stepeni.


Kad se ohladi, poređati jagode i preliti prelivom za torte.


Napomene:


Biskvit napraviti tako da bude pogodno za valjanje. Malo ga razvucite oklagijom i lagano prenesite u kalup za torte širine 30 cm.


Biskvit i krema se zajedno peku, a voće ide na hladno.


1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.00 (5 Votes)