Cheesecake sa limunom


Sastojci:


Limun torta

Za podlogu:


200 gr. mlevenog keksa

100 gr. omekšalog maslaca

1 vanilin šećer

par kašika limunovog soka


Za limun krem:


500 ml. jogurta od limuna

250 gr. krem sira

100 gr. šećera u prahu

ribana korica od 2 limuna

2 dl. slatke pavlake za šlag

2 vanilin šećera

5 listova želatina




Glazura:


1 kesica providnog preliva za torte

2 dl. soka od limuna ili proceđene limunade

malo žute prehrambene boje


Priprema:


Od keksa, vanilin šećera i maslaca zamesiti masu. Dodati malo limunovog soka da se bolje uveže masa i staviti je kao podlogu torte.


Želatin potopiti da nabubri.


Izmiksovati slatku pavlaku sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati jogurt i sir, ribanu koricu. Sve sjediniti pa tome dodati otopljen želatin.


Masu istresti preko podloge i ohladiti.


Limunovom soku dodati malo boje, staviti da prokuva, dodati sadržaj vrećice. Kuhati kratko uz mešanje i istresti preko krema.


Dekorisati posle hlađenja.


1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.38 (8 Votes)