Torte

Torta sa jagodama


Sastojci:


Torta sa jagodama

Za koru:


7 jaja

7 kašika šećera

7 kašika brašna

1 prašak za pecivo

limunova korica


Za fil:


4 dl. mleka

3 kašike brašna

8 kašika šećera

3 jaja

2 vanilin šećera

1 margarin od 250 gr.

500 gr. jagoda




Priprema:


Razdvojiti jaja na žumanca i belanca. Ulupati prvo belanca. Dodati žumanca i jednu po jednu kašiku šećera. Dodati jednu po jednu kašiku brašna i prašak za pecivo. Brašno i smesu lagano sjedini sa penjačom.


U podmazanu i brašnjavu formu za tortu od 28cm istresti smesu. Peći na 180 stepeni oko 25 minuta.


4 dl. mleka skuvati. Pomešati brašno i šećer sa 4 kašike hladnog mleka. Dodati žumanca i sve zajedno sjediniti. U uzavrelo mleko ukuvati tu smesu. U gotovi fil umešati belanca, pa sve zajedno sjediniti. Kada se ohladi, dodati margarin.


Biskvit preseći da se dobiju po želji dve ili tri tanje kore. Sa ohlađenim filom filovati tortu. Jagode oprati i očistiti, iseći pa dekorisati tortu.


Ohladiti tortu u frižideru. Služiti hladnu.


1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.64 (7 Votes)


Komentari  

 
+1 #1 sara 26-06-2015 12:24
MMmmMmm...izgleda veoma ukusno... :-) :-) :D
 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

sitni domaći kolači

Facebook:

Twitter: