Torte

Karamel torta


Sastojci: Karamel torta


Za biskvit:


280 gr. brašna

1 i po kašičica praška za pecivo

8 kašika mleka

170 gr. margarina ili putera

1 kesica vanilin šećera


Za krem:


300 gr. šećera

3-5 kašika slatke pavlake

250 ml. mleka

30 gr. margarina ili putera




Priprema:


Brašno i prašak za pecivo prosejte 3 puta i ostavite po strani.


Penasto izmutite margarin i šećer sa vanilinim šećerom. Nastavite sa mućenjem i dodajte jaja jedno po jedno. Postepeno dodajte i brašno i prašak za pecivo. Ujedinite sastojke i smesu sipajte u pleh za pečenje prekrivenu sa nauljenim papirom. Pecite oko 20 minuta na 180 stepeni.


Za krem u odgovarajućoj posudi izmešajte mleko i šećer. Ugrejte ih do vrenja, a onda smanjite temperaturu, pa nastavite sa kuvanjem dok se ne dobije veoma gusta smesa kao karamel. Dodajte margarin, ali ne mešajte više smesu i posudu sklonite na stranu. Sačekajte da se margarin otopi pa sve dobro umutite mikserom. Dodajte slatku pavlaku dok mutite da bi se dobio krem koji odgovara za premazivanje. Sačekajte da se malo ohladi dok ne zgusne.


Kremom premažite donju koru, prekrijte sa gornjom pa premažite sa svih strana. Po želji, za dekoraciju torte možete upotrebiti izmućenu slatku pavlaku.


1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.75 (2 Votes)


Komentari  

 
+3 #1 Sanela 01-11-2013 07:52
Bas sam htela da napravim ovu tortu ali recept je nejeasan. Kao prvo koliko jaja treba? Drugo , da li se pece jedna kora pa se podeli na dva dela ili dve kore? pozdrav
 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

sitni domaći kolači

Facebook:

Twitter: