Torte

Torta sa pistaćima


Sastojci: Torta sa pistacima


Za testo:

150 gr. brašna

1 žumance

100 gr. putera

50 gr. šećera


Za biskvit:

2 kašike đumbira

60 gr. putera

4 jajeta

125 gr. šećera

150 gr. brašna

2 kašičice praška za pecivo




Za krem i ukrašavanje:

500 ml. mleka

kesica pudinga od vanile

2 kašike šećera

400 ml. slatke pavlake

2 kesice učvršćivača za šlag

120 gr. pistaća

2 kašike džema od kajsija


Priprema:


Sastojke za testo umesiti, uviti u foliju i držati u frižideru 30 minuta.


Zagrejati rernu na 180 stepeni. Rastopiti maslac.


Razdvojiti žumanca od belanaca. Žumanca umutiti sa šećerom. Umutiti belanca i umešati ih u masu od žumanaca, zajedno sa brašnom, praškom za pecivo, đumbirom i maslacem.


Obložiti okvir za kolače (26 cm) pek papirom i uliti testo. Peći 25–30 minuta.


Razviti masno testo po dnu okvira za kolače i odseći ivice. Ispeći ga.


Od mleka, praška za puding i šećera skuvati puding.


Umutiti pavlaku sa učvršćivačem i umešati je u puding.


U trećinu fila ubaciti sitno seckane pistaće.


Koru od masnog testa premazati džemom i na njega staviti polovinu mase sa pistaćima. Potom staviti biskvit. Na njega sipati fil i na kraju ukrasiti ostatkom mase sa pistaćima, ali ne ravnomerno nego praveći brdašca, kako bi torta izgledala atraktivnije.


1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

sitni domaći kolači

Facebook:

Twitter: