Kinder torta


Sastojci:


Kinder kolac

Za biskvit:


6 jaja

80 gr. šećera

6 kašika tople vode

80 gr. pšeničnog glatkog brašna tip 550

1 prašak za pecivo

20 gr. kakaoa


Za krem:


1 l mleka

100 gr. kukuruznog skroba

30 gr. šećera

1 vanilin šećer

250 gr. maslaca

250 gr. šećera u prahu


Za čokoladnu glazuru:


250 gr. čokolade

150 gr. maslaca


Priprema:


Za pripremu ove poslastice potrebne su dve biskvitne podloge, a morate ih pripremiti svaku zasebno. Pripremićete ih na sledeći način: 3 jaja i 40 gr. šećera mešajte električnim mikserom 2-3 minuta.


Nakon toga pomešajte 40 gr. brašna, 10 gr. kakaa i pola vrećice praška za pecivo i lagano umešajte u mešavinu jaja i šećera.


Odmah dodajte tri kašike tople vode. Smesu lagano izmešajte i izlijte na pleh obložen pek papirom (vel. 30×40 cm). Pecite u zagrejanoj pećnici na 180°C 10 minuta.


Pečeni biskvit malo ohladite i maknite pek papir. Drugu biskvitnu podlogu pripremite od preostalih namirnica na isti način.


Deo hladnog mleka (oko 150 ml.) pomešajte sa šećerom, vanilinim šećerom i kukuruznim skrobom, a ostatak mleka zagrejte.


Kad mleko zakipi, umešajte pripremljenu mešavinu i uz stalno mešanje kuvajte 2-3 minuta. Krem ohladite, a zatim dodajte maslac koji ste prethodno umutili sa šećerom u prahu.


Za glazuru, maslac zagrejte da zakipi, sklonite potom s vatre, umešajte čokoladu i mešajte dok ne dobijete jednoličnu smesu.


Na pripremljenu biskvitnu podlogu nanesite pola količine pripremljenog krema, na to izlijte pola količine pripremljene glazure, stavite drugu koru, ostatak kreme i prelijte preostalom glazurom.


Kolač dobro ohladite i poslužite. Pre nego isečete kolač, držite ga na sobnoj temperaturi 15 minuta da glazura ne bi pucala.


Za recept za kinder tortu zaslužna Prodaja Kolača i Torti Novi Sad!


1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (9 Votes)