Kinder torta
Sastojci:

Za biskvit:
6 kašika tople vode
80 gr. pšeničnog glatkog brašna tip 550
1 prašak za pecivo
Za krem:
100 gr. kukuruznog skroba
1 vanilin šećer
250 gr. maslaca
250 gr. šećera u prahu
Za čokoladnu glazuru:
150 gr. maslaca
Priprema:
Za pripremu ove poslastice potrebne su dve biskvitne podloge, a morate ih pripremiti svaku zasebno. Pripremićete ih na sledeći način: 3 jaja i 40 gr. šećera mešajte električnim mikserom 2-3 minuta.
Nakon toga pomešajte 40 gr. brašna, 10 gr. kakaa i pola vrećice praška za pecivo i lagano umešajte u mešavinu jaja i šećera.
Odmah dodajte tri kašike tople vode. Smesu lagano izmešajte i izlijte na pleh obložen pek papirom (vel. 30×40 cm). Pecite u zagrejanoj pećnici na 180°C 10 minuta.
Pečeni biskvit malo ohladite i maknite pek papir. Drugu biskvitnu podlogu pripremite od preostalih namirnica na isti način.
Deo hladnog mleka (oko 150 ml.) pomešajte sa šećerom, vanilinim šećerom i kukuruznim skrobom, a ostatak mleka zagrejte.
Kad mleko zakipi, umešajte pripremljenu mešavinu i uz stalno mešanje kuvajte 2-3 minuta. Krem ohladite, a zatim dodajte maslac koji ste prethodno umutili sa šećerom u prahu.
Za glazuru, maslac zagrejte da zakipi, sklonite potom s vatre, umešajte čokoladu i mešajte dok ne dobijete jednoličnu smesu.
Na pripremljenu biskvitnu podlogu nanesite pola količine pripremljenog krema, na to izlijte pola količine pripremljene glazure, stavite drugu koru, ostatak kreme i prelijte preostalom glazurom.
Kolač dobro ohladite i poslužite. Pre nego isečete kolač, držite ga na sobnoj temperaturi 15 minuta da glazura ne bi pucala.
Za recept za kinder tortu zaslužna Prodaja Kolača i Torti Novi Sad!