Bajadera
Sastojci:
12 kašika vode
150 gr. mlevenih oraha
150 gr. mlevenog keksa
Za glazuru:
3 kašike ulja
Priprema:
Šećer stavite u dublju šerpu s debelim dnom i prelijte ga vodom. Ostavite da ključa oko pet minuta dok se šećer ne rastopi, pa umešajte mlevene orahe i keks. Mešajte dok se ne sjedini, a zatim sklonite sa šporeta.
Dok je još vruće, dodajte margarin isečen na listiće i sve dobro promešajte. Podelite na dva dela, pa u jedan dodajte kakao. Pleh obložite masnim papirom i preko izlijte tamnu smesu. Potom izlijte svetlu i poravnajte.
Prelijte glazurom i stavite u frižider. Izlomite čokoladu u šerpicu, dodajte ulje i uz mešanje je otopite na pari. Dodajte margarin, dobro izmešajte i prelijte bajaderu.
Zahvaljujemo se Prodaji kolača i torti u Novom Sadu koji su nam dostavili ovaj recept!
Dodaj komentar
Komentari