Na visokoj temperaturi kratko propržite lešnike pa ih ogulite.
U dublju posudu stavite vodu da proključa pa dodajte šećer i margarin i mešajte dok se ne rastope.
Sklonite posudu sa vatre pa postepeno umešajte mleko u prahu i 400 gr. kokosovog brašna pa ostavite smesu da se hladi.
Od ovako pripremljene smese oblikujte kuglice i u sredinu svake stavite prethodno propržen i oguljen lešnik.
Ukoliko Vam se desi da i ohlađena smesa bude suviše mekana da biste lepo mogli da oblikujete kuglice, slobodno dodajte još malo kokosovog brašna. Uvaljajte kuglice u kokos.
Kuglice služite servirane u papirnim korpicama, a do služenja ih držite na hladnom mestu.
*Ukoliko niste sigurni u svoje kulinarske sposobnosti, ili pak nemate dovoljno slobodnog vremena za spremanje, Rafaelo kuglice možete naručiti kod "Kolača Beograd".
Komentari