Medeno srce


Sastojci: Medeno srce


1 jogurtska caša šecera

1 jogurtska caša zejtina

1 jogurtska čaša mleka

2 jogurtske čaše brašna

1 kesica sode bikarbone

1 kesica cimeta

pekmez od šljiva

200 gr. čokolade za glazuru



Priprema:


U dublji sud sipati šećer, zejtin, mleko i brašno. Umutiti i dodati sodu bikarbonu (malo više od pola kesice) i cimet.


Kada se sastojci sjedine, staviti smesu u četvrtasti pleh da se peče. Peći na 180 stepeni oko 15, 20 min.


Kada je kora gotova, izvaditi je i sačekati da se prohladi.


Srcastom modlom vaditi srca.


Svako srce premazati pekmezom i svako preliti čokoladom.


Hvala Ani Dinić koja nam je poslala ovaj recept!


1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.25 (24 Votes)