Sitni kolači

Medeno srce


Sastojci: Medeno srce


1 jogurtska caša šecera

1 jogurtska caša zejtina

1 jogurtska čaša mleka

2 jogurtske čaše brašna

1 kesica sode bikarbone

1 kesica cimeta

pekmez od šljiva

200 gr. čokolade za glazuru



Priprema:


U dublji sud sipati šećer, zejtin, mleko i brašno. Umutiti i dodati sodu bikarbonu (malo više od pola kesice) i cimet.


Kada se sastojci sjedine, staviti smesu u četvrtasti pleh da se peče. Peći na 180 stepeni oko 15, 20 min.


Kada je kora gotova, izvaditi je i sačekati da se prohladi.


Srcastom modlom vaditi srca.


Svako srce premazati pekmezom i svako preliti čokoladom.


Hvala Ani Dinić koja nam je poslala ovaj recept!


1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.00 (30 Votes)

Komentari  

 
+4 #2 sanja 11-12-2018 12:35
Recept je super,testo meko i vrlo ukusno :lol:
 
 
+4 #1 Ljiljana 22-07-2018 18:02
Prelep I jako jednostavan kolac.Vrlo brzo se pravi I velo je jeftin.Cesto ga pravim jer svi moji ga obozavaju.ahvala na ovom receptu
 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

sitni domaći kolači

Facebook:

Twitter: