Sitni kolači

Bela bajadera

 

Sastojci:

bela bajadera

 

Tamni sloj:

 

 2 dl. vode

 300 gr. šećera

 125 gr. maslaca

 500 gr. mlevene plazme

 

Svetli sloj:

 

 1 dl. vode

 200 gr. šećera

 125 gr. maslaca

 200 gr. mleka u prahu

 100 gr. kokosa

 

Priprema:

 

 Tamni sloj (donja kora): Vodu, šećer i maslac prokuvajte i u to dodajte mlevenu plazmu.

 

 Svetli sloj: Vodu, šećer i maslac prokuvajte. Skinite sa vatre i u to dodajte mleko u prahu. Promešajte, a zatim dodajte kokos.

 

 Kad se svetli sloj ohladi, premažite ga preko tamnog, a zatim stavite kolač u frižider da se stegne.

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.35 (221 Votes)

 

 

Komentari  

 
-1 #20 Ивана 11-04-2017 03:45
Mene zanima, ko je pravio, da li je i mleko u prahu kuvao, ili mleko u prahu dodaje kad se ova ključala smesa skloni sa šporeta? Koliko je potrebno da se to meša da ne bude posle mekana bajadera? I ako ima ovde neko ko je pravio Rafaelo kuglice, da li i mleko u prahu kuvate kada dodajete, ili samo dodate van šporeta. Nikako to da pogodim da bude dobro. Unapred hvala na odgovoru!
 
 
-5 #19 Katarina 10-04-2017 19:54
Ja sam ovo probalada napravim i ispalo mi je isto kao na slici i jako su ukusni
 
 
+4 #18 Valentina 04-12-2016 17:48
Pa valjda znate da tamni fil delite na dva dela. Nije vam to spansko selo...
Kolac je odlican. Sve pohvale.
 
 
-1 #17 LjL 08-11-2016 08:04
Ne morate da pravite gornji sloj, a moze i da se tamni podeli na dva dela. I stavi se u kesu za zamrzivac i rastanji.Mislim da je lepse ako se stavi sto grama cokolade u tamni fil, mada je i bez cok. uredu.
 
 
-1 #16 Nikola 09-08-2016 08:33
 
 
+19 #15 Marija 18-01-2016 20:50
Svi recepti su vam nejasni !!!! Budite ljudi pa napisite korak po korak, stvarno na slici se vide dve kore, objasnite kako najlakse da napravimo nismo svi master u kuvanju !!!
Hvala lepo
 
 
+4 #14 Natasa 03-03-2015 13:48
Kolac je cool 8) 8) 8)
 
 
-4 #13 Zorica 02-01-2015 17:32
Kolač je odličan! :P
 
 
+6 #12 ZORICA 02-01-2015 17:29
Moja omiljena bajadera. Fenomenalno ! :P
 
 
+53 #11 Ivana 24-11-2014 13:18
Kolac je odlican!Ja sam prvo pravila tamni deo,smesu podelila na dva dela stavila u kesu od 3kg(za zamrzivac)i razvukla oklagijom i dobila dve korice.Onda beli deo premazala preko jedne kore,stavila odozgo drugu crnu koru i opet blago presla oklagijom.Svima se svideo!Mozda ce nekom posluziti komentar
 
 
+5 #10 danijela 07-11-2014 12:56
dali se tamni deo razdvoi i za gornju koru
 
 
-5 #9 Sandra 19-02-2014 14:59
da li se od donjeg dela odvoi za gornj i kako staviti gornji deo zar on nije tezak za srednju masu?
 
 
-8 #8 daca 10-12-2013 16:22
Ako pravim posni posto mi je posna slava nemogu staviti mleko u prahu. Sta onda?
 
 
+13 #7 Doris 08-12-2013 14:00
Zar ne bi trebalo da u tamni sloj ide i kakao ili čokolada? od nečega mora biti taman? Ili ga plazma napravi tamnim? možda da se napravi s plazma keksom od čokolade?
 
 
-2 #6 saida 05-12-2013 12:03
:-? pa dobar je kolac nije los
 
 
-11 #5 saida 05-12-2013 12:02
:sigh: nije bas neki
:P
 
 
-5 #4 Vesna 21-11-2013 09:05
Ovaj deo na vrhu da li se odvadi od donje kore ,ne pise u receptu?
 
 
-10 #3 Vesna 21-11-2013 09:03
Ovaj tamni deo na vrhu jel se odvoji od donje kore ili?
 
 
+2 #2 jovana 28-09-2013 10:53
odlican je
 
 
+7 #1 suzana 27-04-2013 08:59
kolac je odlican. :P prelijep je ;-)
 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

sitni domaći kolači

Facebook:

Twitter: