Sitni kolači

Korpice sa trešnjama i malinama

 

 

Korpice sa trenjama i malinama

 

Sastojci:

 

Za korpice:

 

 150 gr. putera

 150 gr. šećera

 100 gr. vanilinog šećera

 3 jaja

 pola kašičice praška za pecivo

 60 gr. mlevenih badema

 velika kašika mleka

 4 kašike džema od maline

 

Za glazuru:

 

 250 gr. šećera u prahu

 3 kašike svežeg soka od limuna

 12 glaziranih trešnjica

 12 korpica (papirnih)


 

Priprema:

 

 Zagrejati rernu na 190 stepeni. Mikserom usitnite puter dok ne postane gusta smesa poput šlaga. Dodajte sve sastojke za pripremu korpica, osim džema od malina i sve pomešajte.

 

 U kalupe za korpice ravnomerno raspodelite smesu i pecite 15 – 20 minuta, dok ne dobije braonkastu boju. Pošto se korpice ispeku, izvadite ih iz kalupa i ostavite da se hlade.

 

 Da biste napravili glazuru, stavite šećer u prahu u posudu i dodajte postepeno limunov sok sve dok blago ne očvrsne.

 

 Napravite rupu u centru svake korpice i blago isecite samo dve trećine na dole. Unutra dodajte džem od maline, pažljivo do vrha korpice i poravnajte.

 

 Napunjenju korpicu preliti glazurom na površini, pazeći da se ne pomeša sa džemom.

 

 Dodati trešnjicu na vrh svakog kolača.

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.90 (10 Votes)

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

sitni domaći kolači

Facebook:

Twitter: