Na tihoj vatri staviti šećer i vodu da provri, a zatim kuvati još minut-dva, dok se sav šećer ne otopi. Dodati margarin i nastaviti sa zagrevanjem, mešajuci svo vreme, dok se margarin skroz ne otopi. Skloniti sa šporeta, pa dodati mlevene orahe. Dobro sjediniti.
Filovati kore u tankim slojevima (po 4 kašike na svaku koru) i ređati ih jednu na drugu. Poslednja kora se ne filuje. Tortu pritisnutu odozgo nekom debljom knjigom ili nekom daskom i ostaviti najmanje 3-4 sata.
Nakon toga pripremiti glazuru. Šećer u prahu izmešati sa vodom, limunovim sokom i kašikom ulja. Po želji možete dodati i malo roze boje za kolače. Ukoliko je glazura malo čvršća, dodati još malo vode, ali ne previše, da vam se glazura ne bi razlila. Premazati poslednju koru i ostaviti da se stegne.
*Više o rozen torti možete pročitati na ovom linku.
Komentari