Sitni kolači

Rozen torta

 

 

Rozen tortaSastojci:

 

 1 pakovanje kora za rozen tortu

 

Za fil:

 

 400 gr. mlevenih oraha

 2 dl. vode

 200 gr. šećera

 250 gr. margarina

 

Za glazuru:

 

 200 gr. šećera u prahu

 3 kašike vode

 1 kašika soka od limuna

 1 kašika ulja

 roze boja za kolače (opciono)

 

 

Priprema:

 

 Na tihoj vatri staviti šećer i vodu da provri, a zatim kuvati još minut-dva, dok se sav šećer ne otopi. Dodati margarin i nastaviti sa zagrevanjem, mešajuci svo vreme, dok se margarin skroz ne otopi. Skloniti sa šporeta, pa dodati mlevene orahe. Dobro sjediniti.

 

 Filovati kore u tankim slojevima (po 4 kašike na svaku koru) i ređati ih jednu na drugu. Poslednja kora se ne  filuje. Tortu pritisnutu odozgo nekom  debljom knjigom ili nekom daskom i ostaviti najmanje 3-4 sata.

 

 Nakon toga pripremiti glazuru. Šećer u prahu izmešati sa vodom, limunovim sokom i kašikom ulja. Po želji možete dodati i malo roze boje za kolače. Ukoliko je glazura malo čvršća, dodati još malo vode, ali ne previše,  da vam se glazura ne bi razlila. Premazati poslednju koru i ostaviti da se stegne.

 

*Ukoliko niste sigurni u svoje kulinarske sposobnosti, ili pak nemate dovoljno slobodnog vremena za spremanje, Rozen tortu možete naručiti kod "Kolača Beograd".

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.54 (13 Votes)

 

 

Komentari  

 
-1 #1 slavica 29-09-2013 19:34
:-)
 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

sitni domaći kolači