Posni kolači

Posna rozen torta

 

Posna rozen torta

Sastojci:

 

 1 pakovanje kora za rozen tortu

 300 gr. šećera

150 ml. vode

 300 gr. mlevenih oraha

 1 vanilin šećer

 280 gr. margarina

 2 štangle čokolade za kuvanje

 malo ruma (po želji)

 

Za glazuru:

 

 250 gr. šećera u prahu

 2 kašike soka od limuna

 3 kašike vrele vode

 nekoliko kapi crvenog ekstrata



Priprema:

 

 Šećer prokuvati sa vodom.

 

 Dodati orahe, čokoladu i vanillin šećer.

 

 Kada se ohladi, dodati predhodno umućen margarin.

 

 Filovati gotove kore.

 

 Na kraju, preliti glazurom: dobro izmešati šećer, vodu i limunov sok, dok se ne dobije fina masa. Dodati crveni ekstrat. Sve preliti preko torte, i ostaviti da se prosuši.

 

*Ukoliko niste sigurni u svoje kulinarske sposobnosti, ili pak nemate dovoljno slobodnog vremena za spremanje, posnu Rozen tortu možete naručiti kod "Kolači Beograd".

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.00 (12 Votes)

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži