Posni kolači

Posni mafini sa lešnicima i džemom

 

Sastojci:

Posni mafin sa lesnicima i dzemom

 

 350 gr. oštrog brašna tip 400

 1/2 kesice praška za pecivo

 200 gr. šećera

 100 gr. mlevenih lešnika

 150 ml. ulja

 250 ml. gazirane mineralne vode

 1 kesica vanilin šećera

 50 gr. džema

 


Priprema:

 

 Sve sastojke (osim džema) izmešati u činiji. Po potrebi dodati vode ili brašna tako da masa bude žitka.

 

 U kalupe za mafine staviti papirne korpice.

 

 Kašičicom sipati smesu u kalupe. Na vrh kašičice uzimati džem i utiskivati u sredinu svakog mafina.

 

 Peći na 180 stepeni C oko 20 minuta.

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.12 (26 Votes)

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

sitni domaći kolači

Facebook:

Twitter: