Usuti pola mase u podmazan pleh, zapeći koru. Premazati pekmezom, pa usuti drugu polovinu testa, tako ja radim i uvek je dobro i ispečeno(nije gnjecavo) . Lakše je zbog podele testa nema sečenja nožem ili koncem.
Ivana, srednji deo se namaže tako što ćeš preseći kolač na pola. Sve zavisi od đuveča, ili tepsije. Ako je testo tanje, a široko i dugačko, onda nožem presečeš na pola, pa te polovine staviš jednu na drugu, a ako je testo manjih dimenzija a visoko, onda ga o sredini presečeš koncem. Vesna, nije izostavljeno ulje, pogledaj malo bolje drugu stavku.
nesto mi nije jasno!!! molim za pomoc!!! ako se: ''Izliti u đuveč tepsiju i ispeći.'' kako ''Kada se ispeče, premazati kolač pekmezom od kajsija (3-4 kašike).'' gde je ovde srednji deo od premaza?
Komentari
Vesna, nije izostavljeno ulje, pogledaj malo bolje drugu stavku.
ako se:
''Izliti u đuveč tepsiju i ispeći.''
kako
''Kada se ispeče, premazati kolač pekmezom od kajsija (3-4 kašike).''
gde je ovde srednji deo od premaza?