Posni kolači

Kolač sa cimetom i pekmezom

Sastojci:

Medeno srce

2 šolje brašna

1 šolja ulja

1 šolja mineralne vode

1 šolja šećera

1 kesica cimeta

1 kafena kašičica sode bikarbone

6-8 kašika pekmeza od kajsija

čokolada za glazuru po želji


Priprema:

Umutiti 2 šolje brašna, 1 šolju mineralne vode, 1 šolju šećera, 1 kesicu cimeta, 1 kafenu kašičicu sode bikarbone i 3-4 kašike pekmeza od kajsija.

Izliti u đuveč tepsiju i ispeći.

Kada se ispeče, premazati kolač pekmezom od kajsija (3-4 kašike).

Kada se malo prohladi preliti čokoladnom glazurom.

Kolač mozete i prerezati po pola,pa filovati sa pekmezom.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.68 (51 Votes)

Komentari  

 
+1 #10 Jelena 24-02-2018 08:57
Koliko se vremena pece i na kojoj temperaturi? Hvala
 
 
+3 #9 miljana 27-11-2017 17:51
To je zapravo medeno srce :-)
 
 
+1 #8 Nada 06-06-2016 06:34
Dupla smesa? Pa, naravno, moooozeee!!!! :D
 
 
0 #7 VALE 03-06-2016 15:42
a moze li da se napravi dupla smesa
 
 
+12 #6 joka 03-12-2015 14:15
Usuti pola mase u podmazan pleh, zapeći koru. Premazati pekmezom, pa usuti drugu polovinu testa, tako ja radim i uvek je dobro i ispečeno(nije gnjecavo) . Lakše je zbog podele testa nema sečenja nožem ili koncem.
 
 
-8 #5 kaca 24-03-2015 17:49
:lol: :-| :-* :cry: :-* :oops: :P :roll: :sigh:
 
 
+8 #4 Nada 24-02-2015 19:00
Ivana, srednji deo se namaže tako što ćeš preseći kolač na pola. Sve zavisi od đuveča, ili tepsije. Ako je testo tanje, a široko i dugačko, onda nožem presečeš na pola, pa te polovine staviš jednu na drugu, a ako je testo manjih dimenzija a visoko, onda ga o sredini presečeš koncem. ;-)
Vesna, nije izostavljeno ulje, pogledaj malo bolje drugu stavku. :-)
 
 
-1 #3 ivana 19-11-2014 07:51
nesto mi nije jasno!!! molim za pomoc!!! :cry:
ako se:
''Izliti u đuveč tepsiju i ispeći.''
kako
''Kada se ispeče, premazati kolač pekmezom od kajsija (3-4 kašike).''
gde je ovde srednji deo od premaza?
 
 
-1 #2 nilica sapic 23-09-2014 07:46
rre
 
 
+1 #1 vesna 18-04-2014 10:23
U receptu je izostavljeno ulje inače odličan kolač. Brzo i jednostavno :P
 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

sitni domaći kolači

Facebook:

Twitter: