Posni kolači

Posni figaro

 

Sastojci:

Figaro

 

 600 gr. šećera

 3 dl. vode

 250 gr. margarina

 200 gr. mlevenog keksa

 100 gr. mlevenih oraha

 150 gr. seckanih oraha

 100 seckanih žele bombona

 50 gr. ekspandiranog šarenog pirinča

 50 gr. pšeničnog griza

 5 kašika gustina

 100 gr. čokolade

 3 lista velike oblande

 


Priprema:

 

 Staviti šećer u šerpu, da se karameliše na tihoj temperaturi i povremeno mešati varjačom. Kada sav šećer bude karamelisan, naliti vodu i kuvati, dok se šećer ne istopi.

 

 Staviti margarin da se otopi. Dodati mleveni keks, mlevene i seckane orahe, seckane žele bombone, ekspandirani pirinač, pa izmešati dobro.

 

 U činijici pomešati griz i gustin. U masu koja je već dobila malo na gustini, dodavati postepeno griz i gustin, neprestano mešajući.

 

 Na tacnu staviti jedan list velike oblande, sa većim kockicama okrenutim na gore, sipati polovinu fila i ravnomerno razmazati po celoj površini oblande. Poklopiti fil sa drugom oblandom i premazati je ostatkom fila, pa staviti treću oblandu, sa sitnim kockicama prema gore.

 

 Preko oblande staviti drugu tacnu iste veličine, na koju treba staviti neki tezi predmet, da ravnomerno pritisne oblandu, dok se ne stegne fil.

 

 Kada se ohladi i stegne, seći na štanglice, a može i na kockice ili romboide.

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.20 (20 Votes)

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

sitni domaći kolači

Facebook:

Twitter: