Mafini

Mafini sa limunom


Sastojci:Mafini sa limunom

2 jaja
85 gr. šecera
240 ml. mleka
3 supene kašike ulja
50 gr. putera/margarina
300 gr. brašna
pola kesice praška za pecivo
pola kafene kašikice soli
4 limuna


Glazura:
50 gr. šecera u prahu
sok od jednog limuna



Postupak:

Pre nego što počnete da pravite smesu, operite limun vrućom vodom, a zatim izrendajte koru sva 4 limuna. Jedan limun odmah iscedite nakon rendanja za smesu.


Umutiti jaja i zatim dodati šećer, mleko i ulje. Mešati dok se šecer bar delimično ne istopi.


Otopiti puter i dodati ga u smesu. Mešati još malo.


U drugu činiju staviti brašno, prašak za pecivo, so, limunovu koru i izmešati.


Tečnu smesu ubaciti u drugu činiju i mešati dok smesa ne bude homogena (da nema grudvica).


Zatim isceđen sok od limuna dodati u smesu i mešati još malo.


Staviti u kalupe ili u tepsiju ako nemate modle za mafine.


Peći oko 30, 35 minuta na 200 stepeni dok mafini ne dobiju zlatnu boju.


Zahvaljujemo se Danijeli Belić koja nam je poslala ovaj recept.

Ostale njene recepte možete pronaći na blogu Budi dobra snajka.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.75 (2 Votes)

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

sitni domaći kolači

Facebook:

Twitter: