2 jaja 85 gr. šecera 240 ml. mleka 3 supene kašike ulja 50 gr. putera/margarina 300 gr. brašna pola kesice praška za pecivo pola kafene kašikice soli 4 limuna
Glazura: 50 gr. šecera u prahu sok od jednog limuna
Postupak:
Pre nego što počnete da pravite smesu, operite limun vrućom vodom, a zatim izrendajte koru sva 4 limuna. Jedan limun odmah iscedite nakon rendanja za smesu.
Umutiti jaja i zatim dodati šećer, mleko i ulje. Mešati dok se šecer bar delimično ne istopi.
Otopiti puter i dodati ga u smesu. Mešati još malo.
U drugu činiju staviti brašno, prašak za pecivo, so, limunovu koru i izmešati.
Tečnu smesu ubaciti u drugu činiju i mešati dok smesa ne bude homogena (da nema grudvica).
Zatim isceđen sok od limuna dodati u smesu i mešati još malo.
Staviti u kalupe ili u tepsiju ako nemate modle za mafine.
Peći oko 30, 35 minuta na 200 stepeni dok mafini ne dobiju zlatnu boju.
Zahvaljujemo se Danijeli Belić koja nam je poslala ovaj recept.