Mafini

Čokoladni mafini sa trešnjama

 

 

Sastojci:Cokoladni mafini sa tresnjama

 

50 gr. šećera

1 vanilin šećer

100 gr. margarina

1 jaje

2 dl. mleka

2 kašike kakaa

150 gr. mekog brašna

1 prašak za pecivo

200 gr. trešanja (bez koštice)

200 gr. čokolade (pola rastopiti, a pola iseckati)

 


Priprema:

 

Margarin ostavite da omekša pa ga dobro sjedinite sa šećerom. Dodajte još i kesicu vanilin šećera i jedno celo jaje, pa dobro izmešajte.

 

Veliku čokoladu (200 gr.) prepolovite, a jednu polovinu oprezno rastopite i lagano dodajte u smesu jaja i margarina.

 

Dolijte šoljicu (2 dl.) mleka i 2 kašike kakaa. Na kraju, uz stalno mešanje, postepno dodajte brašno s praškom za pecivo.

 

Ostatak čokolade izrendajte na grubo, ili sitno iseckajte i zdrobite, pa ove čokoladne komadiće dodajte u smesu.

 

Na kraju ubacite i trešnje, pa onda smesu promešajte da se svi sastojci pravilno rasporede u masi, savetuje Velika Kuhinja. Papirnate čašice za mafine poslažite u kalup, kašikom ih napunite do 2/3 visine i pecite na 180°C oko 20 minuta.

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.52 (85 Votes)

 

 

Komentari  

 
0 #9 Milan 10-05-2017 09:58
Papirnate čašice za mafine poslažite u kalup, kašikom ih napunite do 2/3 visine i pecite na 180°C oko 20 minuta.
Evo gdje si pogrijesila Sanja. Nisi detaljno pratila uputstvo. Ne punis direktno kalupe.
 
 
-2 #8 sanja 20-02-2017 20:06
ja sam prvi put pravila mafine i stavila sam smesu direktno u kalup, pratila sam i detaljno uputstvo, ali i uprkos tome nesto je poslo napako. Naime, mafini nisu mogli lepo da se izvade iz kalupa, samo bi se taj vrh sto viri lepo izvadio ali bi se pocepao od ostatka i morala sam da vadim nozem i krunilo se dosta. Da li moze neko da me posavetuje sta sam pogresila i da ispravim, hvala u napred :-)
 
 
+4 #7 Dunja 30-12-2016 20:41
Mafine po prvi put spremam za Novu godinu! :D Nadam se da ce ispasti dobro! :sad:
 
 
+4 #6 Vedran 02-12-2014 10:41
Hvala na odgovoru!
 
 
+4 #5 Isidora 02-12-2014 07:24
Treba biti zagrejana rerna!
 
 
+1 #4 Vedran 02-12-2014 01:37
Pozdrav,
Sviđa mi se recept ali me zanima da li rerna treba biti prethodno zagrijana i onda ubaciti na 180°C 20min. Ili ubaciti u hladnu i onda upaliti na 180°C 20min.

Hvala!
 
 
+8 #3 Nevena 05-11-2014 19:03
Super je recept. Ima za 24 komada. Ja sam u prvoj turi stavljala malo više smjese u kalup, pa se duže peklo, a u drugoj manje što je ispalo bolje. I svakako napomena, da se rerna ne otvara dok ne prođe 20 min, pošto su se meni mafini spustili usled preranog otvaranja.
 
 
+3 #2 gordana 08-11-2013 20:34
:lol: :eek:
 
 
+10 #1 gordana 08-11-2013 20:33
divan recept
 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

sitni domaći kolači

Facebook:

Twitter: