Komadni kolači

Ekleri

 

Ekleri

Sastojci:

 

Za testo:

 

 250 ml vode

 50 gr. margarina

 150 gr. pšeničnog brašna

 30 gr. gustina

 4 jajeta

 malo praška za pecivo

 

Za fil:

 

 1 puding od čokolade

 1/2 l mleka

 2 kašike gustina

 125 gr. margarina

 3 štangle čokolade za kuvanje

 

 

Za preliv:

 

 čokoladni preliv

 

Priprema:

 

 U odgovarajuću posudu staviti vodu i 50 gr. margarina i pustiti da provri, a zatim dodati prosejano brašno i gustin, te mešati dok se ne dobije masa u obliku lopte od testa.

 

 Skloniti sa ringle pa dodavati jedno po jedno jaje i mešati mikserom najjačom brzinom.

 

 Kada se masa ohladi, dodati vrlo malo praška za pecivo (na vrh noža)i promešati.

 

 Ovom smesom napuniti špric za torte i istisnuti dve trake jednu do druge, a odozgo istisnuti još jednu. Postupak ponavljati dok se pripremljena smesa ne potroši.

 

 Eklere peći u rerni 20 minuta na 200 °C.

 

 U mleku skuvati puding razmućen sa dve kašike gustina. Skloniti sa ringle i dodati čokoladu.

 

 Penasto umutiti margarin, a onda dodati ohlađen puding i promešati.

 

 Eklere preseći na pola pa filovati.

 

 Na kraju ih preliti čokoladnim prelivom.

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.33 (3 Votes)

 

 

Komentari  

 
-1 #1 ivica 28-01-2015 11:54
:lol:
 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

sitni domaći kolači

Facebook:

Twitter: