Komadni kolači

Krofne

 

Krofne

 Sastojci:

 

 500 gr. brašna

 50 gr. margarina

 2 žumanca i 1 celo jaje

 50 gr. kristal šećera

 100 gr. šećera u prahu

 4 dl. mleka

 20 gr. kvasca

 1 kesica vanilinog šećera

 malo soli

 

 

Priprema:

 

 U sud za mešenje stavite brašno, jaje i žumanca, kristal šećer, malo soli, rastopljen margarin i predhodno nadošli kvasac. Sve ovo mešati varjačom, dok se testo ne počne odvajati od varjače i suda, odnosno, dok se ne počnu pojavljivati mali mehurići u testu. Zatim pokriti sud krpom i ostaviti da naraste.

 

 Izručiti nadošlo testo na radnu površinu, koju ste posuli brašnom i lagano oklagijom razvucite testo debljine prsta i čašom vadite krofne.

 

 Ostavite ih još pola sata da narastu i potom ih pržite na zagrejanom ulju, prvo poklopljene, a drugu stranu otklopljene. Uvaljajte ih u prah šećer zamirisan vanilom.

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.25 (4 Votes)

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

sitni domaći kolači

Facebook:

Twitter: