Komadni kolači

Tulumbe

 

Tulumbe

 Sastojci:

 

 1 l vode

 2 kašike šećera

 prstohvat soli

 4 šoljice ulja

 600 gr. mekog brašna

 1 prašak za pecivo

 8 jaja

 

Preliv:

 

 1 kg šećera

 900 ml. vode

 1 kesica vanilinog šećera




Priprema:

 

 Vodu, šećer, so i i ulje staviti da provri. Kad provri skloniti sa šporeta pa u tako vrelo dodati 600 gr. brašna i prašak za pecivo. Sve fino mešati i ostaviti da se ohladi.

 

 Dodati jaja i jedno po jedno mutiti mikserom. Kad je fino umućeno testo staviti u kalup za tulumbe i na pek papir istiskati iz kalupa tulumbe. Tulumbe ostaviti da odstoje 1 sat u frižideru.

 

 U zagrejanoj rerni peći na 180 stepeni 30 minuta. Ne otvariti rernu.

 

 Da napravite preliv, stavite vodu i šećer da provru, a kada provru, kuvati još 15 minuta na tihoj vatri. Pečene i prohlađene tulumbe zaliti prelivom.

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.63 (4 Votes)

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

sitni domaći kolači

Facebook:

Twitter: