Jaffa keks

 

Jaffa keks

Sastojci:

 

Biskvit:

 

 200 gr. brašna

 100 gr. šećera

 1,5 dl. mleka

 1 dl. ulja

 1 prašak za pecivo

 3 jaja

 

Žele:

 

 4 dl. oceđenog soka od pomarandže

 20 gr. želatina

 

 

Glazura:

 

 3 kašike mleka

 3 kašike maslaca

 3 kašike šećera

 100 gr. čokolade za kuvanje

 

Priprema:

 

 Izmešati šećer i žumanca. Dodati ulje, mleko, brašno, prašak za pecivo i umućene belance.

 

 Izliti smesu u masnim papirom obloženi lim za pečenje. Peći 20 minuta na 190 stepeni.

 

 Pomešati želatin sa 8 kašika hladne vode i ostaviti 10 minuta da nabubri. Lagano ga zagrejati neprestano mešajući dok se ne istopi. Izliti u njega sveže oceđen sok od pomarandže i umešati mikserom nekoliko minuta. Staviti žele u frižider da se zgusne i njime premazati ohlađeni biskvit. Ostaviti na hladnom mestu nekoliko sati.

 

 Okruglim kalupom izrezati kolačiće.

 

 Izlomiti čokoladu na komade i pomešati  je s maslacem, mlekom i šećerom. Na laganoj vatri zagrejati dok se ne rastopi. Kad se glazura malo ohladi, premazati kolačiće.

 

 Ostaviti da se čokolada stvrdne i onda ponoviti postupak tako da cela površina bude prekrivena čokoladom.

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.78 (18 Votes)