Jaffa keks

Sastojci:
Biskvit:
1 dl. ulja
1 prašak za pecivo
Žele:
4 dl. oceđenog soka od pomarandže
20 gr. želatina
Glazura:
3 kašike maslaca
100 gr. čokolade za kuvanje
Priprema:
Izmešati šećer i žumanca. Dodati ulje, mleko, brašno, prašak za pecivo i umućene belance.
Izliti smesu u masnim papirom obloženi lim za pečenje. Peći 20 minuta na 190 stepeni.
Pomešati želatin sa 8 kašika hladne vode i ostaviti 10 minuta da nabubri. Lagano ga zagrejati neprestano mešajući dok se ne istopi. Izliti u njega sveže oceđen sok od pomarandže i umešati mikserom nekoliko minuta. Staviti žele u frižider da se zgusne i njime premazati ohlađeni biskvit. Ostaviti na hladnom mestu nekoliko sati.
Okruglim kalupom izrezati kolačiće.
Izlomiti čokoladu na komade i pomešati je s maslacem, mlekom i šećerom. Na laganoj vatri zagrejati dok se ne rastopi. Kad se glazura malo ohladi, premazati kolačiće.
Ostaviti da se čokolada stvrdne i onda ponoviti postupak tako da cela površina bude prekrivena čokoladom.