Komadni kolači

Tanjine princes krofne

 

SastojciTanjine princes krofne

Za testo:

 3 šoljice (od 1 dcl) vode

 1,5 šoljica ulja

 3 šoljice brašna

 4 jaja

 

Za fil:

 1 litar mleka

 8 kašika šećera

 1 kesica vanilin šećera

 4 jaja

 12 kašika brašna

 

Priprema testa:

 

 Pomešati vodu i ulje, pa staviti da se kuva. 

 

 Kada provri, dodati brašno, mešajuci i brzo skinuti sa vatre da ni malo ne uvri.

 

 Ostaviti da se hladi, pa onda dodati jaja (jedno po jedno) i mikserom mutiti.

 

 Kašičicom (ili kroz špric za ukrašavanje torti) vaditi testo i ređati pleh obložen pek papirom.

 

 Praviti razmak između loptica, jer će prilikom pečenja narasti.

 

 Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200-220 C oko 20 do 30 minuta, dok ne dobiju lepu zlatno-žutu boju.

 

Za vreme pečenja krofnica rernu NE OTVARATI !!!

 

Priprema fila:

 

 Od 1 l mleka oduzeti 2 dl, pa u ostatak dodati vanilin šećer i staviti da se kuva.

 

 Sjedinitii jaja, šećer, brašno i mleko koje smo odvojili. 

 

 Sve zajedno umutiti mikserom pa kuvati (kao puding) u proključalo mleko.

 

 Ohlađene krofnice seći vodoravno po sredini i filovati kremom.

 

 Gotove krofnice posuti šećerom u prahu !!!

 

Zahvaljujemo se Tanji Đorđević koja nam je poslala ovaj recept!

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

sitni domaći kolači

Facebook:

Twitter: