Tanjine princes krofne
Sastojci
Za testo:
3 šoljice (od 1 dcl) vode
1,5 šoljica ulja
3 šoljice brašna
4 jaja
Za fil:
1 litar mleka
8 kašika šećera
1 kesica vanilin šećera
4 jaja
12 kašika brašna
Priprema testa:
Pomešati vodu i ulje, pa staviti da se kuva.
Kada provri, dodati brašno, mešajuci i brzo skinuti sa vatre da ni malo ne uvri.
Ostaviti da se hladi, pa onda dodati jaja (jedno po jedno) i mikserom mutiti.
Kašičicom (ili kroz špric za ukrašavanje torti) vaditi testo i ređati pleh obložen pek papirom.
Praviti razmak između loptica, jer će prilikom pečenja narasti.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200-220 C oko 20 do 30 minuta, dok ne dobiju lepu zlatno-žutu boju.
Za vreme pečenja krofnica rernu NE OTVARATI !!!
Priprema fila:
Od 1 l mleka oduzeti 2 dl, pa u ostatak dodati vanilin šećer i staviti da se kuva.
Sjedinitii jaja, šećer, brašno i mleko koje smo odvojili.
Sve zajedno umutiti mikserom pa kuvati (kao puding) u proključalo mleko.
Ohlađene krofnice seći vodoravno po sredini i filovati kremom.
Gotove krofnice posuti šećerom u prahu !!!
Zahvaljujemo se Tanji Đorđević koja nam je poslala ovaj recept!
Dodaj komentar