Ako vam je ovo velika količina, sve sastojke za ovu smesu možete podeliti na pola i praviti keks od polovine smese.
Puter izvadite iz frižidera i ostavite na sobnoj temperaturi da malo omekša. Rernu zagrejte na 200 stepeni.
U jednoj dubljoj plastičnoj činiji, mikserom penasto umutite puter, šećer i vanilin šećer, pa postepeno dodajte jedno po jedno jaje i sve vreme mutite mikserom. Sada polako, malo po malo, dodajte brašno, prašak za pecivo i sve vreme mutite. Smeša koju dobijete mora da bude meka.
Uzmite špric za keks, stavite smesu u njega (na špric stavite dodatak za oblikovanje keksa po želji), pa u veliki pleh (pleh nije potrebno namazati) istiskujte smesu po željenim oblicima.
Stavite pleh u zagrejanu rernu i pecite 15/20 minuta. Kada je keks pečen, ostavite ga da se dobro ohladi. SREĆNO PEČENJE! Ovaj keks može ostati svež i do 60 dana.
Zahvaljujemo se Stefanu Matiću koji nam je poslao ovaj recept!