Komadni kolači

Bakini keksići

 

Sastojci: Bakini keksići

 

 900 gr. mekog brašna (tip 500)

 6 jaja

 250 g putera (ili margarina)

 1 prašak za pecivo

 2 vanilin šećera

 14 kašika šećera 

 

Priprema:

 

 Ako vam je ovo velika količina, sve sastojke za ovu smesu možete podeliti na pola i praviti keks od polovine smese. 

 

 Puter izvadite iz frižidera i ostavite na sobnoj temperaturi da malo omekša. Rernu zagrejte na 200 stepeni. 

 

 U jednoj dubljoj plastičnoj činiji, mikserom penasto umutite puter, šećer i vanilin šećer, pa postepeno dodajte jedno po jedno jaje i sve vreme mutite mikserom. Sada polako, malo po malo, dodajte brašno, prašak za pecivo i sve vreme mutite. Smeša koju dobijete mora da bude meka.

 

 Uzmite špric za keks, stavite smesu u njega (na špric stavite dodatak za oblikovanje keksa po želji), pa u veliki pleh (pleh nije potrebno namazati) istiskujte smesu po željenim oblicima.

 

 Stavite pleh u zagrejanu rernu i pecite 15/20 minuta. Kada je keks pečen, ostavite ga da se dobro ohladi. SREĆNO PEČENJE! Ovaj keks može ostati svež i do 60 dana.

 

Zahvaljujemo se Stefanu Matiću koji nam je poslao ovaj recept!

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.60 (5 Votes)

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

sitni domaći kolači

Facebook:

Twitter: