Komadni kolači

Mak kocke


Sastojci: Mak kocke

Pakovanje kora za rozen tortu

Za fil:

7 dl mleka

500 g šećera

700 g mlevenog maka

125 g margarina

125 g butera

vanilin šećer po ukusu




Za čokoladnu glazuru:

200 g čokolade

150 g butera ili margarina

50 g ulja


Priprema:


Prokuvajte mleko sa šećerom, sklonite s ringle i dodajte mak. Mešajte dok se sve ne sjedini.


Prohlađenim filom nafilujte sve kore osim gornje.


Prekrijte kolač folijom, pritisnite teškom daskom ili knjigom i 24 sata da omekša.


Za glazuru otopite margarin, dodajte čokoladu pa ulje, uz stalno mešanje. Ohladite glazuru do gustine za prelivanje i prelijte kolač.


Secite oštrim nožem umočenim u vrelu vodu (kako glazura ne bi ispucala) na trouglove, kocke ili rombove.



Zahvaljujemo se Stefanu Matoviću koji nam je poslao ovaj recept!


1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.67 (3 Votes)


Komentari  

 
+3 #1 Stefan Matovic 06-03-2016 17:16
Ko je napravio kolace neka napise u komentare i recite kako su ispali i dali vam se dopadaju :lol: :lol: ;-)
 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

sitni domaći kolači

Facebook:

Twitter: