Komadni kolači

Dvobojni čajni keks


Sastojci:Dvobojni čajni keks

150 g margarina (otopljen)

150 g šecera u prahu

20 g vanilin šecera

2 kafene kašikice kakao praha

prstohvat soli

3 žumanceta

300-400 g mekog brašna

pola belanceta

malo vode




Priprema:


Margarin otopiti i dodati šecer u prahu. Mešati dok se smesa ne sjedini. Zatim dodati vanilin šećer i so. Opet mešati do sjedinjena.


Dodati tri žumanca i sjediniti sa predhodnom smesom.


Prepoloviti smesu na pola. U jednu od te dve smese dodati kakao i izmešati. U prvu smesu dodavati po malo brašna i mesiti.


Testo treba da bude mekano, ali ne treba da ima vidljive tragove brašna. Treba da bude tek, tek malo lepljivo. Staviti u kesicu ili u celofan, zatim u frižider da se testo odmori. Potrebno je oko 200 g brašna za jednu smesu.


U braon smesu dodati do 100 ml vode, izmešati smesu, zatim postepeno dodavati brašno (kao i kod predhodne smese). I ovu smesu staviti u kesicu, pa u frižider.Poželjno je ostaviti pola sata u frižideru.


Nakon što se testo "odmorilo", posuti na radnom delu malo šecera u prahu i razvući obe smese. Beli deo sa spoljne strane premazati belancetom u tankom sloju, zatim preko toga staviti braon testo. Braon smesu takođe sa spoljne strane premazati belancetom, zatim uviti u rolat. Rolat uviti u celofan, pa staviti u zamrzivač na 20ak minuta.


Skinuti celofan, pa premazati belancetom i uviti u šećer (može u prahu ili kristal). Iseći na kriške debljine 5 mm. Redjati na pleh. Peći 15 minuta na 160 stepeni.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.50 (1 Vote)

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

sitni domaći kolači

Facebook:

Twitter: