Urmašice

Sastojci:

Urmasice

 

 3 čaše rastopljenog maslaca

 2 žumanceta

 750 gr. šećera

 vanila

 čaša kiselog mleka

 1 i po šolja oštrog brašna

 1 i po šolja mekog brašna

 sok od pola limuna

 



Priprema:

 

 Odmeriti 3 čaše rastopljenog maslaca i tako rastopljenog opet mutiti dok se ne stegne.

 

 

 Zatim dodati čašu kiselog mleka i 2 žumanceta. Dobro sve umutiti i dodati 3 šolje brašna, i to pola oštrog, pola mekog. Ako se stavi više brašna nego što je rečeno, urmašice neće biti dobre.

 

 Najzad, kada je sve dobro umućeno, uzeti od celokupne mase testa jedan komad veličine oraha, posuti brašnom i testo rastanjiti. Sada zaviti u tepsiju jednu urmašicu do druge.

 

 

 Peći ih u pećnici da budu rumene. Za to vreme kuvati šećer sa vanilom, malo ređe nego što se kuva šećer za slatko. U šećer dodati sok od pola limuna.

 

 

 Pečene urmašice izvaditi iz pećnice i ostaviti da stoje minut - dva. Za to vreme šećer mora neprestano da vri.

 

 Kašikom za mleko polako prelivati urmašice sirupom, dok se sav sirup ne potroši. Zatim ostaviti urmašice u tepsiju da upiju sav sirup. 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)