Oljuštite krompir i obarite ga u slanoj vodi. Kada je krompir obaren, iscedite vodu i izgnječite ga. Dok je krompir još topao dodajte margarin i dobro izmešajte pa ostavite da se prohladi. U krompir dodajte jaja i dobro izmešajte, postepeno dodajte brašno i mešajte dok se testo ne ujednači. Radnu površinu dobro pospite brašnom (da se testo ne bi lepilo) pa premesite testo još malo. I testo pospite brašnom pa ga, koristeći oklagiju, razvijte na oko 1 cm debljine.
Isecite testo na kvadrate dovoljno velike da možete da zavijete šljivu u njih. Zavijte šljivu u testo pa dlanovima popravite oblik knedle. Oni malo spretniji mogu da izvade košticu iz šljive i da, na njeno mesto, stave malo šećera pomešanog sa cimetom.
Kuvanje knedli: Posolite vodu i stavite je da proključa. Ubacite knedle u ključalu vodu i kuvajte ih oko pola sata, odnosno, dok ne isplivaju na površinu. Vodite računa da se knedle ne zalepe za dno šerpe kad ih ubacite u ključalu vodu. Dobro zagrejte ulje pa dodajte prezle i pržite ih dok malo ne potamne. Dodajte šećer i dobro izmešajte. Po želji, u ovu smešu možete dodati i cimet. Obarene i oceđene knedle uvijte u prezle sa svih strana, slažite u činiju i pospite preostalim prezlama. Uz tople knedle poslužite i šećer (pomešan sa cimetom).