Komadni kolači

Štrudla s makom

 

 

strudla s makom

 Sastojci:

 

55 gr maslaca

400 gr šećera

1/2 l mleka

1 kg mekog brašna, tip 400

4 žumanca

1 kvasac

350 gr mlevenog maka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Priprema:

 

Umutiti 55 gr. maslaca, 100 gr. šećera i 4 žumanca.

 

Tome dodati nadošli kvasac (u malu šoljicu toplog mleka staviti kvasac da nadođe), 1/2 litre toplog mleka i 1 kg brašna.

 

Umesiti rukom dok testo ne počne da se odvaja od posude. Podeliti u 4 jednake loptice. Svaku lopticu premazati uljem, prekriti folijom, i ostaviti da odstoji dok ne počne da raste.

 

Fil:

 

Staviti 300 gr. šećera i 3 dl mleka da provri.

 

U to dodati mak, izmešati i skolniti sa ringle i ostavili da se ohladi.

 

Posuti radni sto brašnom pa oklagijom razvući lopticu i istanjiti do debljine od pola centimatara. Namazati filom i umotati u rolat. Isti postupak za preostale 3 loptice.

 

Ostaviti da odstoji 10 minunta pa peći na 200 stepeni dok ne porumeni. Kada štrudle  budu pečene posuti ih šećerom u prahu.

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.00 (2 Votes)

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

sitni domaći kolači

Facebook:

Twitter: