Umutiti 55 gr. maslaca, 100 gr. šećera i 4 žumanca.
Tome dodati nadošli kvasac (u malu šoljicu toplog mleka staviti kvasac da nadođe), 1/2 litre toplog mleka i 1 kg brašna.
Umesiti rukom dok testo ne počne da se odvaja od posude. Podeliti u 4 jednake loptice. Svaku lopticu premazati uljem, prekriti folijom, i ostaviti da odstoji dok ne počne da raste.
Fil:
Staviti 300 gr. šećera i 3 dl mleka da provri.
U to dodati mak, izmešati i skolniti sa ringle i ostavili da se ohladi.
Posuti radni sto brašnom pa oklagijom razvući lopticu i istanjiti do debljine od pola centimatara. Namazati filom i umotati u rolat. Isti postupak za preostale 3 loptice.
Ostaviti da odstoji 10 minunta pa peći na 200 stepeni dok ne porumeni. Kada štrudle budu pečene posuti ih šećerom u prahu.