Čokoladni mus

 

Cokoladni mus

Sastojci:

 

 40 gr. šećera

 1 kesica vanillinog šećera

 3 jaja (odvojena)

 40 gr. putera

 200 gr. čokolade za kuvanje

 šlag (opciono)

 maline (opciono)



Priprema:

 

 Čokoladu isecite na manje kocke pa je zajedno sa puterom otopite na pari.

 

 U međuvremenu, umutite belanca, pa postepeno dodajte šećer.

 

 U ohlađenu čokoladu dodajte 3 žumanceta, pa pažljivo pomešajte sa smesom od belanaca.

 

 Sipajte u manje posude/čaše i ostavite bar 4 sata da se stegne u frižideru.

 

 Dekorišite neposredno pre posluživanja (šlagom i/ili malinama).

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.83 (3 Votes)