Deserti

Sladoled od konjaka sa bademima i karamelom

 

Sastojci: 

 

 5 celih jaja

 10 kašika šećera

 1 kisela pavlaka

 200gr šlaga

 400ml hladnog mleka

 konjak po ukusu (ja stavim i 100ml)

 šaka pečenih neslanih badema

 sos od karamele za dekoraciju

 

Priprema:

 

 Mikserom penasto umutiti jaja i šećer, a potom dodati  pavlaku.

 

 U drugoj posudi umutiti šlag.

 

 Sjediniti obe smese, dodati konjak i mutiti dok masa ne postane homogena.

 

 Izručiti masu u posudu i dodati bademe. Kada stavite sladoled u zamrzivač poželjno ga je izvaditi 2-3 puta u prvih nekoliko sati zamrzavanja i promešati. Na taj način ćete sprečiti da bademi padnu na dno.

 

 Izvaditi sladoled 10-ak min pre serviranja, da otpusti. Poslužiti uz sos od karamele, listiće blanširanog badema ili bilo šta što vam padne na pamet.

 

Zahvaljujemo se Sanji Borković koja nam je poslala ovaj recept! ;)

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.64 (7 Votes)

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

sitni domaći kolači

Facebook:

Twitter: