Deserti

Mousse Jack Daniels

 

Sastojci:

 

 120gr crne čokolade

 30gr putera

 3 kašike skuvane kafe

 50ml viskija

 2 jajeta

 60gr šećera

 150ml slatke pavlake

 

Priprema:

 

 Otopiti čokoladu i puter na pari, pred kraj dodati kafu. Masu skinuti sa vatre i dodati viski.

 

 Na pari umutiti žumanca sa 30gr šećera, a potom ih dodati u čokoladu.

 

 Napraviti šne od belanaca i 30gr šećera, a potom ga pažljivo dodati u ostatak smese.

 

 Umutiti slatku pavlaku, a potom i nju pomešati sa prvom masom.

 

 Razliti mus u činije i ostaviti na par sati u frižider da se prohldi.

 

 Mus ukrasiti po želji.

 

Zahvaljujemo se Sanji Borković koja nam je poslala ovaj recept! ;)

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.40 (10 Votes)

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

sitni domaći kolači

Facebook:

Twitter: