Rastopite maslac na pari. Maslac ne sme da bude vruć, već topao.
Umutite maslac sa šećerom i vanilinim šećerom, pa dodajte jedno po jedno jaje. Mešajte dok se sastojci ne sjedine.
U posebnoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i so. Brašno dodajte u smesu jaja i maslaca, uz stalno mešanje.
Zdrobite čokoladu na komadiće. Zatim u testo dodajte komadiće čokolade i mešajte dok se komadići ne rasporede jednako, pa nastavite sa dodavanjem brašna.
Uz čokoladne komadiće dodajte i komadiće badema i lešnika. Testo napravite tako da postane jednolično.
Ugrejan i namašćen pleh za pečenje pospite brašnom (oko 2 kašičice na veliki pleh). Postavite papir i pospite ga brašnom, pa na to kašikom stavljajte kolačiće.
Pecite ih oko 15 minuta na 170 °C. Kada su pečeni, stavite ih da se ohlade oko sat vremena.