Čajno pecivo

Medeni keksići

Sastojci:

Medeni keksići

30 g ječmenog brašna

10 g pšeničnih mekinja

85 g glatkog brašna

pola kašičice sode bikarbone

25 g kristal šećera

2 kašičice tečnog cvetnog meda

1 kašika čvrste svinjske masti

pola umućenog većeg jajeta

1 kašičica cimeta u prahu

2 kašičice susama

2 kašičice lanenog semena


Priprema:

Od navedenih sastojaka umesi se testo rukom i razvalja na pobrašnjenoj radnoj površini debljine oko 5 mm.

Modlom po izboru se vade željeni oblici i ređaju na pek papir kojim je obložen lim za pečenje.

Keksići se peku u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15 - 17 minuta.

Napomene:

Ne ostavljati ih da se hlade u limu. Nije ih potrebno posuti sa šećerom u prahu. Pečene ih možete zamrznuti i biće jednako ukusni i kada se otkrave. Možete ih jesti za užinu uz orašaste plodove po izboru. Umesto ječmenog brašna može da se upotrebi i bilo koje drugo integralno. Umesto glatkog brašna može i mekano. Može i 1 celo manje jaje ili samo belanjak. Od ove količine dobije se 10 komada.

Autor: Svetlana Sudarević

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (1 Vote)

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

sitni domaći kolači

Facebook:

Twitter: